ביציות של נשים מבוגרות

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

26/07/2018 | 16:11 | מאת: דינה

מה הבסיס המדעי לכך שנשים בגילאים מבוגר הן בעלות ביציות שרובן לא תקינות? הרי מרבית הנשים לא מנסות ליהרות בגילאים מעל 43 ומעלה. היש מספיק מחקרים שמבססים את הטענה שרוב הביציות והעוברים לא תקינים? שיעור ההפלות? הריונות? כישלון בטיפולים? תודה

כאשר עושים בדיקה גנטית לעוברים (PGS), מוצאים שבתלות ברורה בגיל האישה יש עליה בשכיחות העוברים הלא תקינים. כך שבעוד שבאישה בת 30 רק 40% מהעוברים לא תקינים כרומוזומלית בגיל 40+ 90% ויותר מהעוברים לא תקינים כרומוזומלית. בהתאם אחוז ההפלות העצמוניות בגיל 30 הוא כ- 15% ובגיל 40 30-50% ובגיל 43 70%. אחוז לידות החי בהחזרת עובר בודד הם 30-40% בגיל 30, 10-20% בגיל 40, ואחוזים בודדים בגיל 43.

27/07/2018 | 15:11 | מאת: דינה

אז למה עושים טיפולים לנשים בגילאים 43 ומעלה? אם הסיכוי ככ נמוך נדרשים למעשה סביב 200 טיפולים כדי שייצא משהו תקין... או אולי קצת פחות. מנסה להבין למה מאשרים לעשות טיפולים עד גיל 45

כי בכל זאת יש עשרות נשים שזוכות להגשים את חלומן וללדת ילד שביולוגית שלהן גם בגיל זה. יש נשים שזה ממש חשוב להן, למרות הצורך במחזורי טיפול חוזרים. בנוסף, גם בגיל 43 יש נשים יותר פוריות, עבורן יש סיכויים גבוהים מהותית מהממוצע. אבל ברור שנשים רבות מסכימות לגמרי איתך ופונות ישר לתרומת ביציות היכן שההצלחה גבוהה ומהירה.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית