מגנזיום בהריון ובטיפולי פוריות

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

12/07/2018 | 16:57 | מאת: אילנית

לפרופ' זיידמן שלום, אני אמורה להתחיל בקרוב הפריה חוץ גופית וללא כל קשר סובלת ממיגרנות חריפות. פניתי לנוירולוג שהמליץ לי ליטול מגנזיום במינון של 300 מ"ג ליום על מנת להקל על המיגרנות. עשיתי בדיקת דם שקבעה שאין לי חוסר במגנזיום ( התוצאה שלי: 2.06 כשהמקסימום 2.60) שאלותיי הן: 1. האם לקיחת המגנזיום למרות שאין לי חסר, עלולה להזיק לטיפולי IVF ? 2. האם נטילת המגנזיום לפני הריון ובהריון עצמו , למרות שאין לי חסר עלולה לגרום למומים בעובר ? או לבעיות נוספות ? תודה רבה,

1. במינון סביר, לא. 2. במינון מקובל, לא.

15/07/2018 | 16:40 | מאת: אילנית

לפרופ' זיידמן שלום, מהו המינון המקובל/ הסביר של לקיחת מגנזיום שלא יזיק לעובר או לטיפולי IVF ? (לאור זאת שאין לי חסר במגנזיום- 2.06 כשהמקסימום זה 2.60) תודה רבה,

400 -600 מק"ג ליום.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית