שאלות לגבי בדיקת ERA והריון מחוץ לרחם

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

11/07/2018 | 18:25 | מאת: סמדר

שלום, אני בת 44, כרגע בתרומת ביצית, אחרי החזרה של שני עוברים שלא צלחה. בזמנו עברתי כמה טיפולי IVF עם ביציות שלי, באחד מהם נקלט הריון מחוץ לרחם. אנחנו שוקלים לעשות בדיקת ERA ואני תוהה אם העובדה שהיה לי הריון מחוץ לרחם אומרת שלמעשה חלון ההשרשה שלי הוא רגיל, כלומר אם הריון בחצוצרה הוא הריון מהבחינה הזאת, למרות שההשתרשות לא היתה ברירית הרחם. שאלה נוספת היא לגבי היסטרוסקופיה, עשיתי צילום רחם לפני כמה שנים, שם התברר שהחצוצרות חסומות (הן הוסרו לאחר ההריון החצוצרה). האם יש טעם לעשות גם צילום רחם או אולטס תלת מימדי לפני ההחזרה הבאה, לשלול ממצאים נוספים? תודה רבה!

היריון מחוץ לרחם לא אמור להיות קשור למצב רירית הרחם. אין עדיין נתונים אובייקטיבים (שלא מהחברה שמוכרת את הקיט) ביחס ל- ERA, אבל אין סיכון בביצוע הבדיקה. היסטרוסקופיה יכולה לתת תמונה מצוינת של מצב חלל הרחם.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית