אסטרדיול ופרוגסטרון לפני ביוץ

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

08/04/2018 | 12:40 | מאת: דנה

בוקר טוב, היום ה - 13 למחזור. עשיתי הבוקר מעקב זקיקים ובדיקת דם: זקיק 17 ממ רירית 9 ממ e2 =1022 פרוגסטרון קטן מ 0.8 מתי צפוי הביוץ? מתי להזריק אוביטרל?האם הפרוגסטרון לא נמוך מדי? (בחודש קודם עשיתי הזרעה עם פרוגסטרון נמוך מ0.8 ולא נקלטתי ואילו לפני חודשיים עשיתי הזרעה כשהפרוגסטרון היה כבר 3.5 ונקלטתי אך היה הריון כימי).

הביוץ יתרחש בימים הקרובים. הרופא המטפל ינחה אותך ביחס להזרקת האוביטרל. הפרוגסטרון תואם את התקופה לפני הביוץ.

08/04/2018 | 20:12 | מאת: דנה

בהמשך לתשובתך ולבדיקות מהבוקר (זקיק 17, אסטרדיול 1022 ופרוגסטרון נמוך מ- 0.8), הרופא המטפל נתן הנחייה להזריק אוביטרל היום בשעה 22 בלילה ולעשות את ההזרעה יומיים אחכ (כעבור 36 שעות). לפי מה שאני קוראת באינטרנט, רמת הפרוגסטרון ממש נמוכה אצלי. עוד אוסיף כי ביום הראשון למחזור הפרוגסטרון היה 4.2. האם ניתן להכנס להריון עם פרוגסטרון נמוך? האם ההנחיה להזריק היום בלילה אוביטרל והזרעה כעבור 36 שעות היא נכונה? האם לדעתך היה יותר נכון לעשות מחר בבוקר שוב בדיקות ואולטראסטונד ולדחות את האוביטרל ביום?

לא ניתן להכנס להריון עם פרוגסטרון נמוך. אני הייתי סומך תמיד על הנחיות הרופא המטפל.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית