שאלה נוספת........................................

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

26/02/2018 | 14:59 | מאת: עמנואלה

שלום פרופ' אני בת 38 בטיפולים מזרע תורם. עד כה עברתי 5 הזרעות ו4 סבבי IVF ללא הצלחה. אני סובלת מרזרבה שחלתית נמוכה וחולת פיברומיאלגיה ולכן עד כה זה היה במסלול על בסיס מחזור טבעי. לפני 3 חודשים ביצעתי היסטרוסקופיה כאשר התוצאה היא כזו: לא נצפו פתחי חצוצרות באיזור הקרניים ובהערות רשום לשקול צילום רחם. רציתי בבקשה לדעת האם לטיפול הפרייה חוץ גופית כאשר פתחי החצוצרות באיזור הקרניים חסומים יכולים להוות בעיה לקליטה/לכניסה להריון? האם לעשות צילום רחם? או שלIVF אין משמעות לתוצאות הללו??? השבת לי קודם שיש הגיון בצילום רחם כי יגדיר טוב יותר הבעיה. קראתי כי בדיקת סונו היסטרו סלפינגוגרפיה יכולה להחליף צילום רחם ומתקבלת תוצאה זהה והיא עדיפה כי יש פחות קרינה. האם כך? אם כן היכן ניתן לבצעה? תודה לך

יש הרבה רופאים שמבצעים הידרוסונוגרפיה, למשל פרופ' וולמן באיכילוב, אך התיעוד שמתקבל בה הוא לא ברור ביחס לצילום רחם ולעתים היא כואבת יותר.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית