הימנעות קצרה של יומיים בלבד

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

03/11/2017 | 08:23 | מאת: לימור

שלום לך. בסוף חודש שעבר הזרקתי גונאל ולא ציפיתי לכך שהביוץ יגיע מהר כל כך כי זו היתה הפעם הראשונה שהזרקתי מתחילת מחזור,וכך נוצר מצב שהתחלתי לקיים יחסים שאמורים להביא להפריה רק כמה שעות לאחר האוביטרל וזה היה לאחר יומיים בלבד של הימנעות מיחסים. בגלל גילי 43,אם טיפול זה יכשל יהיה עלי להחליט האם לעבור להפריה חוץ גופית או לנסות עוד פעם אחת טיפול הורמונלי. האם זה שבעלי כתוצאה מנסיבות שונות נכנס ל"חלון ההזדמנויות"להפריה רק לאחר יומיים של הימנעות(ולא 4 למשל)כלומר הוא נכנסל"חלון"עם זרע לא אופטימלי-אמור להיות שיקול בהחלטה שיהיה עלי לקבל במידה והטיפול הנוכחי שהיה יתברר שהוא נכשל?(כלומר במידה של כשלון הפעם ובפעם הבאה יהיו למשל 4 ימי הימנעות ולא 2-יכול להביא לתוצאות יותר טובות?

בגילך טיפול הפריה חוץ גופית יעיל יותר מהזרעה. רוב הגברים, עם נתוני זרע תקינים, לא נדרשים כלל לתקופה של הימנעות. לעתים הימנעות ממושכת עלולה גם לפגוע בנתוני הזרע.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית