ניתוח כריתת חצוצרה עקב חסימה

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

17/07/2017 | 21:25 | מאת: דורית

בסד שלום! חולת קרוהן לפני כעשר שנים עברתי ניתוח כריתת מעי בשיטת הלפרסקופיה . לפני כשנה נולדה ביתי אחרי טיפול ivf. בניתוח קיסרי. ובניתוח היו המון הדבקויות של המעי הדק. מעונינת לעבור טיפול נוסף אך עקב חסימה של חצוצרה נאמר לי שמקטין את הסיכוי להצלחה. הומלץ לי לעבור ניתוח בשיטת הלפרסקופיה והוסבר לי על ידי הרופא ש ייכנס עם הרובוט אם יראה שיש מקום לניתוח החצוצקה יחד עם גנקולג הם יבצעו את הניתוח בלי לקחת סיכונים שמא יש הדבקות של החצוצרה. רציתי לדעת מה דעתך ? מה הסיכויים שהניתוח יגדיל את האחוזים לטיפול הפריה וכמה אחוזים. בכלל מה דעתך האם כדאי לנסות עוד טיפולים ורק אחרי שאראה שלא צלח לעשות את הניתוח. תודה רבה

זה תלוי במצב החצוצרה. אם למשל רואים באולטראסאונד או בצילום הרחם שהחצוצרה מלאה בנוזל, אז יתכן והניתוח מוצדק. מאחר ובעבר הרית ב- IVF גם ללא הסרת החצוצרה, הרי שלאור הסיכון הניתוחי הלא מבוטל, יתכן מאד שכדאי לנסות קודם להרות שוב עם IVF לפני שבוחרים לעבור ניתוח.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית