מתי נכון להפסיק תמיכה בהריון שנקלט מהחזרת עוברים בביוץ טבעי?

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

24/04/2017 | 14:21 | מאת: גלית

פרופ' זיידמן שלום, אני בהריון אחרי החזרת מוקפאים בביוץ טבעי, עם תמיכה של אוטרוגסטן בלבד. קיבלתי הנחיה ביחידת ה-IVF להמשיך עם התמיכה עד שבוע 12 (טרם הגיע התור שלי למעקב הריון בקהילה), השאלה שלי היא למה כל כך הרבה זמן? הרי היה ביוץ טבעי ואמור להיות גופיף צהוב שמפריש פרוגסטרון ותומך בהריון עד שמפתחת שליה מתפקדת. אולטרסאונד הראשון הטכנאית אף ציינה שנצפה גופיף צהוב בשחלה. הסיבה שאני שואלת היא שיש לי תחושה שהתמיכה מוסיפה לתחושה הכללית הרעה שאני חווה - בחילות וכאבי ראש ותחושת גועל כללית מכל מיני ריחות ומראות, בין היתר עצם המראה והריח של אוטרוגסטן דוחה אותי, שלא נדבר על ההפרשות שנלוות לו.

אז אולי תפני שוב ליחידת ההפריה ותתיעצי עימם.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית