אחרי ניתוח

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

10/12/2007 | 22:01 | מאת: עלמה

אני בת 60 אחרי ניתוח החלפת מפרק ירך. אני הולכת פעם בשבועיים לפיזיוטרפיה והצליעה לא עברה לי. הניתוח היה לפני 4 וחצי חודשים. אם אורך הרגליים שלי שווה, האם יש סיבה אחרת לצליעה?

11/12/2007 | 09:12 | מאת: עינת מי-דן

שלום עלמה יש מספר סיבות נוספות מדוע את עשויה לצלוע עדיין: חולשת שרירי ירך (לדוג' gluteus medius) , תבנית הליכה לקויה שפיתחת לאחר הניתוח, כאב (צליעה אנטלגית), בעיה בשתל.... יש לשלול בעיה בשתל (ביקורת אצל המנתח) ובמקביל לנסות למפות מה גורם בדיוק לצליעה (הפיזיו' בקופ"ח אמור לעשות זאת). בכל מקרה יש לתרגל חיזוקים לשרירי הירך באופן רוטיני בבית ובהתאם לתוכנית חיזוק לה הודרכת בקופ"ח. רפואה שלמה

מנהלי פורום פיזיותרפיה