מסאג' למפתי

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

10/12/2007 | 12:13 | מאת: שמחה

הייתי מעוניינת לדעת לגבי מסאג' למפתי, מה זה בדיוק והאם הוא נעשה במקרים שלאחר כריתת שד דו - צדדית. מה עוד ניתן לעשות לאחר ניתוח מסוג זה? האם יש תרגילים מומלצים? תודה רבה.

11/12/2007 | 08:33 | מאת: ג'יל ברכה

שמחה שלום, עיסוי לימפטי הינו חלק מהטיפול בבצקת לימפטית. בצקת לימפטית מופיעה אצל כ-30% מהמטופלים העוברים טיפולים למחלת סרטן השד. אם את מעוניינת לקבל יותר מידע בנושא בצקת לימפטית, תפני לפורום לימפאדמה באתר הזה ו/או לאתר של עמותת לימפאדמה הישראלי. אם אצל אישה, שעברה כריתת שד דו צדדית מופיעה בצקת לימפטית, בהחלט ניתן לטפל בה. לאחר כל ניתוח שכולל הסרת קשריות לימפה מבית השחי, היד יותר פגיעה לזיהומים ורצוי להשתדל להימנע מכל פציעה (כולל לקיחות דם). במקרה של פציעה ביד, יש לחטא את האיזור עם חומר חיטוי . במידה שהוסרו קשריות לימפה, על מנת למנוע התפתחות של בצקת לימפטית, רצוי בזמן טיסה ומאמץ כלשהו לחבוש את היד(יים) עם חבישות לחץ. אני מציעה לך לבקש מהרופא המטפל שלך להפנות אותך למכון לפיזיותרפיה בקופת חולים לקבלת יעוץ מפיזיותרפיסטית לימפטית. בברכה, ג'יל

מנהלי פורום פיזיותרפיה