תרגילים לאוסטאופורוזיס

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

06/02/2008 | 23:40 | מאת: איילת

שלום רב, אני בת 30 וסובלת (למרות גילי הצעיר) מדלקת פרקים שגורמת לנוקשות בפרקים וגם מאוסטאופורוזיס. נאמר לי שהתעמלות מאוד מסייעת לטיפול באוסטאופורוזיס ושקיימים תרגילים מיוחדים שכדאי לעשות. רציתי לשאול מהם תרגילים אלה? או שכל תרגול שלא יכאיב למפרקים יועיל לאוסטאופורוזיס? האם תרגול יוגה יעזור? מכיוון שהוא משפר את הגמישות ובונה שריר, האם הוא יספיק? תודה רבה!

09/02/2008 | 10:34 | מאת: זהבה טישלר

איילת שלום. התעמלות הכוללת העמסה מדורגת על העצמות הארוכות+אלמנט סיבובי נקראת "התעמלות בונת עצם" ומחקרים הצביעו על היותה אפקטיבית להאטה של תהליך האוסטאופורוזיס. קיימות קבוצות התעמלות מסוג זה וכדאי לחפשן במסגרת המתנ""סים ומועדוני ויצ"ו.

18/08/2008 | 20:39 | מאת: צבידונה

אני בת 77 . מבקשת לקבל במייל סוג של תרגילי התעמלות לאוסטאופורוזיס כדי שמצבי לא ידרדר מכיוון שאין באפשרותי לעזוב את בעלי החולה לבד בבית. כדי בתודה מראש

18/08/2008 | 20:40 | מאת: צבידונה

אני בת 77 . מבקשת לקבל במייל סוג של תרגילי התעמלות לאוסטאופורוזיס כדי שמצבי לא ידרדר מכיוון שאין באפשרותי לעזוב את בעלי החולה לבד בבית. כדי בתודה מראש

מנהלי פורום פיזיותרפיה