דלקת בגיד הירך

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

21/07/2009 | 15:43 | מאת: צחי

שלום, לפני חמש שנים עברתי ניתוח החלפת מפרק ירך ברגל ימין והשתקמתי יפה. לפני שנתיים התחילה לי דלקת בגיד המחבר את ירך שמאל (הרגל שלא עברה ניתוח) לאגן והפכה לכאב שגרתי שמלווה אותי יום יום. ניסיתי את כל סוגי הטיפולים - כדורים עזרו לכאבים אבל לא פתרו את הבעיה. עשיתי פעמיים פיזיותרפיה עם אולטראסאונד שעזרה לתקופה מסויימת אבל גם לא לחלוטין. חדר כושר, מדרסים, דיקור, אפילו זריקת קורטיזון שהקלה לי על הכאבים למשך מס' חודשים אבל שום דבר לא פתר את הבעיה לגמרי. בתקופה האחרונה שמתי לב שבהליכה ובעמידה, האגן שלי נוטה שמאלה בגלל נטייה להוריד עומס מרגל ימין המנותחת והתחלתי לחשוב שאולי הדלקת ברגל שמאל נובעת מחוסר האיזון הזה. רציתי לדעת האם שמעתן על מיקרים דומים ? כיצד אתן מציעות לטפל בנושא? האם אתן מכירות רופאים מומחים לבעיות מסוג זה שיוכלו באמת לעזור לי לפתור את הבעיה כי כל האורתופדים שהייתי אצלם לא ראו שום פיתרון מעבר לכדורים/פיזיותרפיה/זריקה? תודה רבה, צחי

26/07/2009 | 13:38 | מאת: זהבה טישלר

צחי שלום. אחרי החלפת פרק ירך אין להימנע מנשיאת משקל על הרגל אלא אם יש הוראה מהרופא. ייתכן שקיימת חולשה באזור המנותח ויש לחזקו כדי לשפר את חלוקת העומס ושליטת האגן בעת עמידה והליכה. הורדת העומס העודף מרגל שמאל תאפשר לגיד הסובל לעבור תהליך של החלמה. המסגרת המתאימה לקבלת הדרכה היא הפיזיותרפיה. אפשרות נוספת היא תרגול באמצעות נעלי apos. פרטים על השיטה תוכל למצוא ברשת.

מנהלי פורום פיזיותרפיה