פגיעה הקשורה לעצבים ושריר תפוס

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

13/05/2009 | 15:20 | מאת: רון

נפגעתי בספורט (פוטבול) באזור הכתף והצוואר כתוצאה מלחיצה חזקה של הראששלי כלפי החזה לפני מספר חודשים ואני עוסק בספורט באופן קבוע כולל ספורט מגע כמו פוטבול וכדורסל יש לי כבר תקופה ארוכה הרגשה של צוואר (עורף למעשה באיזור הטרפז העליון הימני אבל הנחוש שלי שזה אחד השרירים שנמצאים מתחת לטרפז) תפוס והרגשה כמו כשנרדמת היד באגודל שמלווה בכאבים באיזור החלק התחתון של שריר התלת ראשי השתמשתי בארקוקסיה 120 למשך 10 ימים מה שעזר לכאבים בעורף לאחר שבעקבות משחק הגעתי למצב שלכאבים חזקים במיוחד וחוסר יכולת להזיז את הראש אבל מעבר לטיפול בכאבים הטיפול לא עזר. כמו כן אני מורח ומעסה את איזור העורף והכתף ובינהם עם משחות כמו טראומיל ווולטרן ומשתדל למתוח ולחזק את האיזור. שאלתי היא איזה תרגלים לחיזוק ושחרור מומלץ לבצע? יש לציין שאני מכיר הרבה תרגלים ויודע איך למצא הסברים לביצועם אז אפשר להשתמש בשמותיהם הלועזיים של התרגילים תודה

13/05/2009 | 23:05 | מאת:

רון שלום מכיוון שציינת בעצמך שמדובר בבעיה של יותר מסתם שריר תפוס, ושמקרינה ליד, יתכן שבאמת יש כאן מעורבות של לחץ על עצב. מה גם שהבעיה קיימת כבר מספר חודשים. אני מציעה לעשות איבחון כמו שצריך, עם בדיקה יסודית ומדוייקת. ממליצה לך לפנות למכון פיזיותרפיה שעובד עם ספורטאים, כמו מכון וינגייט או "מאוחדת ספורט". לפני שנותנים תרגילים צריך לאבחן את הבעיה והמקור שלה . מה גם שפעמים רבות צריך להוסיף טכניקות מנואליות ,כמו מוביליזציות רקמה רכה למשל, או טיפול עצבי. בהצלחה