שלום

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

08/12/2007 | 10:24 | מאת: רובי

שלום, יש לי כבר הרבה זמן (שנה+) כאבים באיזור הצוואר,כתפיים וידיים. ביצעתי בדיקת MRI צווארי שיצא תקין, הייתי גם בטיפול אצל כירופרקט. אני עדיין סובל מכאבים וזרמים באיזורים הללו. קראתי באינטרנט שיש מחלה שנקראת: תסמונת מוצא בית החזה שיכולה להתאים לכל התלונות שלי. השאלה שלי היא כזאת: איך ניתן לאבחן את המחלה ומה הטיפול היעיל בה. תודה רבה

08/12/2007 | 16:52 | מאת: ניר - פיזיותרפיסט

שלום רב כאבים כפי שאתה מתאר יכולים לנבוע ממקורות שונים בדרך כלל מלחץ על עצבים ונוקשות באזור הצוואר והגב העליון אשר נגרמים כתוצאה מחוסר איזון שרירי, הרגלים שונים כגון סביבת עבודה שאינה מתאימה לך ועוד. TOS (תסמונת מוצא בית החזה) הנה מקרה ספציפי של לחץ על עצבים באזור בית החזה אשר נגרם כתוצאה ממצבים שונים (קיומה של צלע צווארית וכו) ולכן מופיעים כאבים לאורך היד. ניתן לבדוק זאת על ידי בדיקה פיזיקלית ספציפית לבעיה זו חשוב לציין כי תסמונת זו אינה שכיחה מאוד וניתנת לטיפול. אני ממליץ לך להיבדק על ידי פיזיותרפיסט מומחה אשר יוכל לעזור ולטפל בך. בברכה ניר

08/12/2007 | 20:06 | מאת: עינת מי-דן

הי רובי את תסמונת מוצא בית החזה ניתן לאבחן בבדיקה קלינית המבוצעת על ידי פיזיותרפיסט (למעשה יש מספר בדיקות) וניתן גם לבצע צילום על מנת לשלול קיום צלע צווארית (צלע נוספת היכולה לגרום ללחץ באיזור). בטיפול ניתן להקל סמפטומים (בשיטות מנואליות ואלקטרותרפיה), לנסות ולעבוד על תיקון יציבתי, חיזוק חגורת הכתפיים ומתיחות של רקמה רכה באיזור. בכל אופן כדאי לגשת לבדיקה במכון פיזיותרפיה ולנסות טיפול. יתכן שיקח זמן עד שתושג הטבה, בגלל שאתה סובל כבר שנה+, אך בהחלט מומלץ! בהצלחה

מנהלי פורום פיזיותרפיה