ACUTE TORTICOLLIS

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

05/01/2008 | 11:36 | מאת: שמואל

מישהו יודע כיצד מטפלים במצב זה טיפול מנואלי?או איזה טיפול עוזר? האם הוכח שמשנה מהלך מחלה טבעי שחולף אחרי שבועיים? היכן ניתן ללמוד יותר על המצב? תודה.

06/01/2008 | 17:36 | מאת: עינת מי-דן

שלום שמואל לא ציינת אם הטורטיקוליס הוא על רקע טראומטי או ספונטני. בהנחה שהטורטיקוליס הוא ספונטני (והטווח מוגבל בספזם וכאב) ובמעלות קטנות יחסית אמורה להיות הטבה טבעית עם הזמן ומצב זה מגיב היטב למוביליזציות אינטראוורטברליות עדינות בצד המעורב, מוביליזציות לרקמה הרכה וחימום. במקרים הקיצוניים יותר יתכן ותדרש מניפולציה צווארית (ע"י פיזיו' מיומן כמובן). זאת לאחר שנשלל טורטיקוליס טראומטי/ מולד/ הסטרי. ניתן ללמוד יותר על הסוגים השונים והטיפולים השונים בספרי האורתופדיה והפיזיותרפיה או באתרים כמו pubmed, medline וכדומה עינת

מנהלי פורום פיזיותרפיה