HUNTER CANAL/SUB SARTORIAL

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

05/01/2008 | 08:44 | מאת: יוסי

שלום, 1.רציתי לשאול האם יש תסמונת/מחלה שקשורה לתעלה הזאת?לחת על העצב? למה זה יכול לגרום?אודה לתשובה להשכלה. 2.יש לי עקצוצים בחלק הקדמי של הירך רק בתנועות מסוימות כמו כיפוף סיבוב פנימי והצמדה,מופיעים בתדירות משתנה-לא בכל יום ולעתים בישיבה.אני בריא באופן כללי וצעיר בן 25.מה זה יכול להיות?

06/01/2008 | 17:20 | מאת: עינת מי-דן

הי יוסי התעלה הסב-סרטוריאלית כששמה עוברת תחת שריר הסרטוריוס לפנים הירך (שליש מרכזי של הירך) דרכה עוברים העורק והוריד הפמורלי וענפים של העצב הפמורלי (הנקראים ספנוס והעצב לראש המדיאלי של הארבע ראשי). לא ידוע לי על מחלה הקשורה ספציפית לתעלה זו! לחץ על העצב באיזור זה יכול לגרום לסמפטומים כמו הפרעות בתחושה (נימול, ירידה בתחושה...) בעיקר באיזור ירך פנימית ושוק פנימית. עקצוצים והפרעות תחושה יכולים להופיע לא רק על רקע לחץ עצבי מקומי, אלא גם כתוצאה מלחץ או בעית כלי דם או על רקע בעיה בגב. במידה והסמפטומים מופיעים באופן עקבי אפשר לגשת לייעוץ רפואי, להבדק ולשלול בעיה עינת

מנהלי פורום פיזיותרפיה