תירגול כאילו שחיה

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

29/06/2016 | 21:50 | מאת: דן

שלום בן 66 פנסיונר יושב רוב היום .מתרגל שעה כל בוקר בישיבה משקולות קלים גומיה וכו. בצהריים בשכיבה חיזוק שרירי בטן. בשכיבה על הגב . ובין היתר עם ברכיים מכופפות כאילו שוחה גב : יד אחרי יד . האם לחיזוק שרירי הגב ובכלל טוב כך ?? או "כאילו שחייה " עם שתי הידיים יחד באותו הקצב וזמן. האם תרגיל שחייה כזו נותן משהו -לא מסתדר ללכת לים בריכה . תודה

דן שלום, קודם כל, כל הכבוד לשמירה על כושר והפעילות הגופנית הקבועה. התרגיל של שחיית גב אינו מתאים לחיזוק שרירי גב בשתי הצורות אותם תיארת. ישנו הבדל באופן עבודה שרירים בין שחייה בבריכה לתרגול ביבשה. מומלץ לגשת לקבל הדרכה הכוללת הדגמה לתרגילים המתאימים לך לחיזוק שרירי גב, ובכלל מעבר על כלל מערך התרגילים אותם אותה מבצע זמן ממושך. בברכה, איריס גרונאו

מנהלי פורום פיזיותרפיה