שבר בפתלה

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

17/04/2016 | 17:50 | מאת: שי חנוכה

שלום רב, לפני כחודש עברתי תאונת דרכים באה שברתי את הפיקה עברתי ניתוח עקב תזוזה,מהלך הניתוח ואחריו תקינים.גובסתי בסד גבס למשך 6-8 שבועות. ברצוני לדעת כמה זמן לוקח לחזור לבצע פעולות פשוטות כמו הליכה קלה פרידה מהקביים כיפוף לישיבה.מובן שאצטרך לעבוד קשה וזה מה שאני יעשה עם זה טיפולים תרגילים בבית וכל מה שצריך. בן 23 בריא ספורטאי כל חיי. המון תודה

שי שלום אחרי הורדת הגבס תצטרך לקבל טיפולי פיזיותרפיה אינטנסיביים. תרגול בבית הוא חשוב מאד אבל לא מחליף טיפול מקצועי. זמן ההחלמה תלוי במספר גורמים, ביניהם המצב של השבר טרום הניתוח, עד כמה אתה מחויב לטיפול ועובד ועוד. אני מניחה שזה תהליך של מספר חודשים מרגע הורדת הגבס. בברכה יעל

18/04/2016 | 16:36 | מאת: שי

היי יעל, המון תודה על תשובתך,עזרת לי מאוד.

31/05/2016 | 02:07 | מאת: שי

היי יעל, שבועיים לאחר הורדת הסד גבס,טווח כיפוף בישיבה 70 מעלות בעזרת שרירים ברגליים בשכיבה על הבטן 45 מעלות,מצב שרירי ירך ו 4 ראשים עדיין חלשים ויש לחץ בברך בזמן שאני מתרגל תרגילים נגד כח המשיכה. האם המצב תקין?

מנהלי פורום פיזיותרפיה