כאבים בכתף

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

27/12/2015 | 16:18 | מאת: שמעון

אגהלן, שלום. אבי בן 65 ומאוד מתקשה בטווח של אבדוקציה מעל 90 מעלות. בעקבות כך הופנה לאולטרסאונד. תוצאות האולטרסאונד : אינפרה ספינטוס אין עדות לנוזל תוך מפרקי סופרא ספינטוס מעובה עם מרקם היפואקוגני ולא הומוגני, כך שלא ניתן לשלול קרע חלקי סאבסקפולריס- בעובי ומרקם תקינים אין עדות לקרע סאבדלטואיד וסאבאקרומיאל בורסה- עם נוזל לא צלול בתוכה בייספס טנדון- בעובי ומרקם תקינים , עם מעט נוזל יתר במעטפת פרהארטיקולרית דו צדדי. אי סדירות בשטח של GT סיכום: סימני טנדיניטיס בגיד סופרה ספינטוס. סימנים של בורסיטיס, סימנים קלים של פרי בייסיפיטל טנדיניטיס. הייתי שמח לשמוע מה אפשר לעשות כדי לשפר את הכאב, האם תרגילים עם גומיה (טרה בנד ) לרוטיטור קאפ יכולים לעזור במצב זה? תודה רבה.

שמעון שלום קודם כל, השינויים שמופיעים אצל אביך מופיעים אצל חלק גדול מהאוכלוסיה בגיל זה, ואינם מהווים ממצא חריג, אלא שינויים שאופיניים לגיל. מה שכן, בבעיה של הכאב והבגלת הטווח אפשר ורצוי לטפל, ואני ממליצה לפנות למכון לפיזיותרפיה לצורך בנית תוכנית טיפול מתאימה. תרגילי חיזוק לשרירי ה rotator cuff הם רק חלק מתוכנית אימונים, ויש מקום לעבוד גם על הגדלת טווחים ועל תרגילים פונקציונאליים שיעזרו לו לתפקוד יומיומי. בברכה יעל

מנהלי פורום פיזיותרפיה