לא מצליחה להבין מה הבעייה

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

24/07/2008 | 20:31 | מאת: מרים

שלום רב, אמי, בת 66, סובלת מהתכווצויות ברגליים, הרדמות של הרגליים, תחושה של עצב חשוף באיזור קיפול הרגל בעת ישיבה שלא מאפשר ישיבה לזמן ארוך ותחושה שעורקים במפשעה נסחבים ונמתחים. ומעל לכל עייפות גדולה. סבל גדול מאוד. היא נבדקה ע"י נוירולוג ואורטופד שלא ידעו לתת מענה לבעייתה. כ"כ היא ביצעה בדיקת הולטר, דופלר, ועוד בדיקות דומות במטרה לגלות מה הבעייה. שוב, ללא הועיל. השאלה שלי היא האם מדובר בבעייה אורטופדית ואם כן איזה תחום התמחות באורטופדיה לגשת או שמדובר בבעיית היצרות או חסימת כלי דם ברגליים? אשמח מאוד לתשובה.

24/07/2008 | 23:36 | מאת: זהבה טישלר

???? ????. ?????? ????÷? ????? ???? ?÷??? ???? ?????? ???? ?????? ?? ????? ??? ??, ???? ????? ????? ????? ????÷? ?????? ?? ??? ?????? B 12. ?????? ????? ??? ???? ??????? ???? ????? ????? ÷??? ????? ??????? ???? ??????.

24/07/2008 | 23:47 | מאת: זהבה טישלר

מרים שלום. מאחר ובדיקת הדופלר היתה תקינה נראה שהבעיה אינה היצרות או חסימה של כלי דם. כדאי לפנות לרופא פנימי לבירור חוסר ויטמין B 12. אפשרות נוספת היא שאחת התרופות שאמך נוטלת באופן קבוע גורמת לתופעות לואי המתבטאות בהתכווצויות שרירים.

מנהלי פורום פיזיותרפיה