לאחר Microfracture surgery.בברך

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

12/07/2008 | 21:03 | מאת: אריק

לפני חודש ביצעתי ארטרוסקופיה .בעקבות ת"ד באופנוע בעבודה (במשטרה) וחבלה בברך לאחר היתאוששות אמר לי המנתח כי ביצע לי Microfracture surgery. וזאת עקב נזק לסחוס .לפי הרשומים הנזק הינו בקוטר 0.5*0.5 ס"מ. הדיאגנוזה של הרופא הינה:cartilage damage to femoral groove(ob3 &mfc(gr4 0.5*0.5 c"m small medial plica. אין כמעט מידע על נושא זה בעברית.אני בן 31 אוהב ספורט ,מה זמן ההחלמה ?מה סיכויי ההחלמה. לציין כי הרופא אמר שאזור זה נושא משקל. לפי מה שהרופא רשם דרגת החומרה היא 4 בשל הנזק העמוק של הסחוס.ולא בטוח שאוכל לחזור לאותה פעילות אינטנסיבית. האם נזק זה יכול להשפיע עלי בעתיד הלא רחוק מכיוון שאני משרת ביחידה מיוחדת של המשטרה ועיקר עיסוקי הוא פעילות מאומצת. בתודה מראש אריק. האם פגיעה בסחוס היא נזק בלתי הפיך ?מכיוון שעיקר עיסוקי הוא פעילות תחת עומס ,שינויי כיוון פיתאומי,ירידה לכריעה מהירה. האם אוכל לשוב לאותה פעילות? בתודה מראש. אריק

13/07/2008 | 08:55 | מאת: עינת מי-דן

הי אריק בעיקרון הנזק שאתה מתאר ממוקד בסחוס העוטף את המשטח הפרקי בברך, בנוסף ממצא של plica הוא איזושהיא התעבות פיברוטית של הקפסולה (הקופסא) הפרקית שלא מחייב שנגרמה בחבלה אלא יתכן שהיתה קיימת מאז ומעולם רק נמצאה עכשיו כממצא אקראי (כלומר לא מחייב שתפיק סמפטומים בכלל). למרות המידע הרב שנתת, לא ברור לי מה האורתופד ביצע (האם גילח את הקרע, ביצע שטיפה בלבד, תפר את הקרע וכו'), כך או כך מומלץ מאוד לשאול אותו את כל השאלות, שכן הוא זה "שביקר" אצלך בברך כולל זמני החלמה וכו' בעיקרון ההחלמה מנתוחים מסוג זה יכולה להתרחש בטווח של חודש ועד חצי שנה הכל תלוי במה הנזק ומה נעשה בניתוח. בכל מקרה מחוייב שיקום פיזיותרפי במקביל! תוך כדי השיקום תוכל לקבל גם מושג ברור יותר לגבי ביצוע פונקציות מורכבות כמו מכרעים מהירים/ שינויי כיוון חדים וכו' בעתיד. *מנסיוני, באנשים צעירים ופעילים גופנית, התוצאות בד"כ טובות, אסייג ואומר שלא בדקתי אותך ולכן לא אוכל לקבוע בוודאות. בהצלחה עינת

מנהלי פורום פיזיותרפיה