עיסוי פנים

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

14/06/2008 | 11:35 | מאת: יוסי

אבקש לקבל הסבר פיזיולוגי מדוע עיסוי הפנים במצב של BELLS PALSY עוזר? וגם אם עצב הפנים הוא עצב מוטורי ולא תחושתי מדוע מופיעים כאבים? תודה מראש

14/06/2008 | 21:33 | מאת: עינת מי-דן

שלום יוסי עיסוי שרירי הפנים עשוי לסייע במניעת התהדקות שרירי הפנים או קיצור הצד האקטיבי של הפנים (שמירה על המצב הקיים) כמו כן עיסוי עשוי לגרום לגירוי העצב החלש ול"עוררו" לפעילות. כאבים עשויים להופיע בהתאם לגורם לשיתוק כלומר ברוב המקרים הסיבה לשיתוק אינה ידועה (אידיופטית), אך במקרים אחרים קשורה לזיהומים, דלקות באזניים, מחלות לימפה, חשיפה לקור, חיסונים, וירוסים, סיבוך של ניתוח בלוטת הפרותיד וכו' מטופלים מתלוננים בד"כ על תחושת קהות או כבדות בפנים למרות שיכולת החישה אינה נפגעת. עינת

מנהלי פורום פיזיותרפיה