האם להפעיל ברכיים כואבןת

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

22/08/2020 | 18:29 | מאת: גל

בת 60 עם שחיקת סחוס בינונית בברכיים. כדי לא לאבד את יכולת התנועה אני מקפידה לעלות במדרגות ולהתכופף עם הברכיים בכל פעם שאני רוצה להרים חפץ מהריצפה גם כשהפעולות כרוכות בכאב נסבל. האם אני עושה נכון?פעילות כזו עוזרת לשפר תנועה או מחמירה את מצב הברכיים? תודה

גל שלום באופו כללי פעילות גופנית וחיזוק שרירים מוכחים מחקרית כטיפול יעיל בשחיקת סחוס. חשוב מאד להמשיך ולתפקד ביומיום ולעשות פעולות שונות, וכל עוד הכאב נסבל ולא מחמיר, אין מה לפחד ממנו. יחד עם זאת, אני ממש ממליצה לגשת לפיזיותרפיה ולקבל הדרכה לתרגול עצמי או להצטרף לקבוצת תרגול מתאימה. וכמובן שאם יש פעילות ספציפית שמאד מחמירה את הכאבים שלך, אז עדיף לעשות אותה פחות. בברכה, יעל

מנהלי פורום פיזיותרפיה