שאלה לגבי קוביות בבטן והקשר לשומן בטני

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

05/07/2020 | 10:45 | מאת: עודד

שלום! שאלה שמעסיקה אותי כבר זמן. בחור צעיר שנוהג לעשות התעמלות מזרן בבית 3 פעמים בשבוע (כבר שנה בערך), ואני עובד חזק מאוד על שרירי הבטן. יחד עם זאת אני רזה ויש לי כמות לא קטנה של שומן בטני. שאלתי היא כזאת: האם כנראה שקיימים לי קוביות בבטן, אבל השומן הבטני מסתיר אותם? או לחילופין - האם מדובר ב"טרייד-אוף", שהיעלמות השומן הבטני הזה תגרום להיווצרות הקוביות? כמו שניתן להבין, אני רוצה שיראו קוביות בבטן... אשמח לתובנות חכמות בנושא, אני מבולבל :) תודה! עודד

12/07/2020 | 22:46 | מאת: נעמה קדם

שלום עודד, ראשית חשוב לי לחדד נקודה חשובה: אחוזים גבוהים של שומן בטני הנם גורם סיכון למחלות רבות שחלקן אף מחלות מסכנות חיים. במצב נורמאלי יש לנו מס' קבוצות של שרירי בטן. השריר שנותן את מראה הקוביות הוא שריר הנקרא היישר הבטני (Rectus Abdominis). על מנת שיראו את הקוביות בבטן יש להוריד את אחוזי השומן הבטני. בברכה ובהצלחה, נעמה

מנהלי פורום פיזיותרפיה