מכשיר עיסוי לימפטי האם עלול להזיק?

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

07/05/2020 | 18:20 | מאת: מיכל

שלום, הזמנתי מכשיר לעיסוי לימפטי לטיפול בבית. אני בת 38 והמטרה היתה גם עזרה להורדת נפיחות עקב סטרואידים שאני לוקחת לאסתמה ובכלל לבריאות כללית. האם ידוע לכם במקרה אם ניתן להשתמש במכשיר בחלק של הבטן אם יש בקע סרעפתי וריפלקוס? הכוונה היא האם זה עלול להגדיל את הבקע? אני לא חייבת לשים את החלק של הבטן במכשיר. תודה מראש

שלום מיכל, לפני שימוש בלימפה פרס על בטן עם בקע סרעפתי מומלץ להיוועץ עם רופא גסטרו לגבי עמדת הבקע. ומכיוון שאת סובלת מריפלוקס התחושה של הלחץ שנוצר ממכשיר הלימפה פרס יכול לגרום לתחושה מאד לא נעימה. אך ישנה אפשרות להשתמש בחלק זה של המכשיר לאחר צום של 6 שעות לפחות. תרגישי טוב איריס

מנהלי פורום פיזיותרפיה