לאחר תאונה תוצאות בדיקת mri

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

20/04/2020 | 00:48 | מאת: שירה

לאחר תאונה תוצאות mri כתף שלום ד"ר בחודש ינואר עברתי תאונה ומאז עם כאבים בכתף. עשיתי mri ותוצאות הן שיש לי גיד סופראספינטוס -בסמוך לאחיזה להומרוס לכל רוחב הגיד מודגם קרע ארטיקולרי מדרגה בינונית המערב כמחצית מעובי הגיד לאורך 1 סמ במישור הצדדי פנימי. ומעט נוזל בבורסה הסובאקרומיאלית /סובדלטואידית אשמח לקבל חוות דעתך לגבי התוצאות..האם זה מצריך ניתוח?

שירה שלום אני מזכירה לך שפנית לפורום פיזיותרפיה, ולכן אתן תשובתי כפיזיותרפיסטית. לתפיסתי, ועל בסיס הידע המקצועי שלי, הצורך בניתוח במקרה של קרעים בגידי השרוול המסובב בכתף ( שגיד הסופראספינטוס שייך אליהם) איננו תלוי אך ורק בתוצאות של הדמיה, אלא לוקח בחשבון את הבדיקה הקלינית, גיל, עיסוק,רמת כאבים, מידת התפקוד שלך עם היד, והאם עברת ניסיון שיקום שמרני (פיזיותרפיה). ובכל מקרה, אם תרצי מידע לגבי ניתוח, אני ממליצה לפנות לפורום אורתופדיה. בברכה, יעל

מנהלי פורום פיזיותרפיה