שבר בכתף השמאלית, מנפילה

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

08/04/2020 | 19:31 | מאת: יונתן

שלום רב מדובר באחותי בת 55, לה יש הגבלות מוטוריות מCP מלידה אתמול,היא בבואה לקום מכסא, נפלה אל הרצפה ונחבלה בכתף השמאלית, כאבים קשים הביאו אותה למיון, ושם נערכה לה בדיקה וצילומים ונכתב,שבר דמוי 4 חלקים GTלא נשבר, ללא תזוזה אולם אספקת הדם נפגעה, [מה זה אומר שאספקת הדם נפגעה??] ועל כן הסיכוי לAVN של ראש ההומירוס הוא עמט וודאי. [ציטוט נאמר למקור.] fracture of unspecefed part of upper and end of humerus' closed[left] contusion of shoulder and upper arm השכנה שלה תרגמה לה מהמסמך בנוסח כזה- "התכווצות של הכתף והזרוע העליונה, שבר של החלק הלא מוגדר של ההומרוס,בקצה העליון הקרוב" דיברו איתה על ניתוח, היא בחרה בשלב זה טיפול שמרני ועל כן שוחררה עם מתלה ליד ותחזור לביקורת בעוד 5 ימים, אני מאוד דואג לה, ,עכשיו מה עושים במצב כזה? האם אכן נידרש ניתוח,או לא,ואם לא יעשה מה יהיו ההשלכות? מצד שני האם הניתוח הוא הפיתרון? מהי הפרוגנוזה של מצב כזה? מה רצוי שהיא תעשה כרגע במצב שנוצר? מה קורה מבחינת הפיזיוטרפיה במצב כזה של שבר כתף? מה עושים, בבקשה את עצתכם. תודה

יונתן שלום ראשית, על מנת לדייק את התרגום מאנגלית לעברית, מדובר בחבלה של הכתף ושל הזרוע העליונה, ולא בהתכווצות. והמשפט השני ממקם את השבר בחלק המקורב של ההומרוס. בשלב זה עד שהיא חוזרת לביקורת אין מה לעשות מבחינת פיזיותרפיה, כשהיא תחזור לביקורת, היא צריכה לקבל הנחיות מדוייקות מהרופאים מה מותר לה ומה אסור לה לעשות (מבחינת הפעלה של כתף, מרפק ושורש כף יד). לגבי ההחלטה על ניתוח או לא, אם אתה חושש, אני מציעה שתשמע דעה נוספת מאורתופד מומחה לכתף. הוא הכתובת בשלב זה להבנת המשמעות של הבחירה באפשרות ניתוחית או שמרנית. צריך להסביר לכם את הסיכוי לפגיעה בראש הפמור, האם ניתן לחכות ואז להחליט או שנדרשת החלטה מיידית. מה הסכנות בניתוח, ומה הסכנות בלי ניתוח. מציעה שעם אחותך ילך עוד מישהו, ושתכינו מראש את כל השאלות שיש לכם, ושיכולות לעזור לכם לקבל החלטה. לגבי השאלה שלך בנוגע לאספקת הדם, המשמעות, בהניתן הדברים כפי שכתבת, היא שנפגע העורק שמספק דם לאזור של ראש הפמור, ולכן חוששים מנמק (AVN). חג שמח ובריאות, יעל

מנהלי פורום פיזיותרפיה