פיזיותרפיה קריסטלים אשמח לתשובה

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

11/11/2019 | 11:11 | מאת: ענבר

שלום בת 28 . עשיתי הבוקר טיפול ראשון לסחרחורות . קריסטלים שזזו. א.א.ג אבחן זאת אתמול אך שבאתי לפיזיותריסטית היום היא לא ראתה את תזוזת העינים שאמורה להיות בקריסטלים שזזו.. סחרחורות עדיין יש. מאז הטיפול יש כאב באוזן אחת. תחושת לחץ. וסחרחורות האם זאת תופעה שיכולה לקרות לאחר טיפול? מהם ההשלכות של טיפול שכזה? במידה וזה לא קריסטלים או שכבר הם חזרו למקומם אין סיכונים לטיפול? חוששת שהטיפולים יעשו יותר נזק מתועלת אודה לחוות דעת

ענבר שלום הטיפול הפיזיותרפי ב- benign paroxysmal positional vertigo, או מה שנקרא ע"פ רב "הקריסטלים שזזו מהמקום" כולל מס' פעולות שמטרתן בפשטות להחזיר את ה"קריסטלים" למקום ובכך להפסיק את הגירוי הגורם לסחרחורת. לרב הבעיה נפתרת לאחר טיפול- שלושה טיפולים, לעיתים יש הטבה מיידית לאחר הטיפול אך לעיתים יהיה צורך בטיפול המשך. תופעות הלוואי עלולות לכלול לחץ באזניים, כאבי ראש או תחושת כבדות בראש, עייפות, בחילה וסחרחורת. במידה והאבחנה אכן הייתה נכונה והטיפול שבוצע היה מותאם לתעלה בה יש את הבעיה- את אמורה להרגיש הקלה בהמשך (הפחתה בסחרחורת, יכולת לנוע בחופשיות). אם הסימפטומים הנ"ל ממשיכים עדכני את הפיזיותרפיסטית שלך ויתכן ותיבחר לבצע פעולה אחרת. בהצלחה עדי

מנהלי פורום פיזיותרפיה