מתיחה בגיד כף הרגל התייעצות

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

25/08/2019 | 00:25 | מאת: לי

היי, לפני יותר מחצי שנה באמצע אימון נפצעתי בכף הרגל, בזמן קפיצת מדרגה מצד לצד. הכאב היה חד ווכואב ולא הצלחתי לשוב להתאמן באותו האימון. חשבתי שהכאב יעבור למחרת היום אך לשווא. בביקור אצל רופא הוא טען שלפי הצילום כנראה שמתחתי רצועה וזה יעבור לבד, שיש לתת קצת מנוחה. הכאבים פחתו עם הזמן והתגברו שוב עד למצב של דלקת חריפה. מאותו היום לא הצלחתי לחזור לשגרת אימונים רגילה ואף לא מצליחה ללכת כמה צעדים בלי כאבים. בירור אחרון אצל האורטופד השבוע לפי צילום רנטגן בלבד הוא הגדיר את זה כ tendinitis tibialis post, נתן מרשם לכדורים לטיפול בדלקת והפניה לפיזיותרפיה . 1. מה זה בעצם אומר? שהגיד מתוח? 2. התור לפיזיוטרפיה נקבע רק לנובמבר אני מעוניינת להתחיל לבצע תרגילים באופן עצמאי , אילו תרגילים ניתן לעשות?3.האורטופד נתן לי מרשם לתחבושת, האם זה הכרחי לצורך ההחלמה?

לי שלום בהתייחס לדברים שכתבת, זה אומר שיש תהליך דלקתי כלשהו בגיד, במעטפת הגיד, יתכן בחיבור שלו לעצם. יכול להיות שהתהליך החל בעקבות החבלה והפך לכרוני. הדרך לאבחן האם יש שינויים דלקתיים/תהליך דלקתי בגיד היא באמצעות בדיקת אולטרא-סאונד, אבל ניתן לטפל בפיזיותרפיה גם על סמך בדיקה קלינית. אני לא יודעת להמליץ לך על חבישה מבלי לבדוק אותך, ולראות על איזו חבישה מדובר. את יכולה בינתיים לעשות עיסויים למקום הכואב, קשה להמליץ על תרגילים בלי לראות ולבדוק. אני מציעה שתנסי להקדים את התור לפיזיותרפיה ותאמרי להם שזה על רקע חבלה. בברכה, יעל

מנהלי פורום פיזיותרפיה