כאבים בכתף לאחר אימון שחייה

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

29/06/2019 | 00:13 | מאת: גלי

לפורום פיזיוטרפיה שלום רב. יש לי כ-3 חודשים כאבים קבועים בכתף אחרי ששכחתי לעשות מתיחות לפני או אחרי אימון שחייה. אני מניחה שכיום זה דלקת. מדובר בכאבים שקורים כשאני מרימה את היד לפעמים אני לא יכולה להרים עד הסוף את היד ולפעמים כן. ידוע לך האם תרגילים ביתיים לחיזוק כח השרירים בכתף עוזרים במצב כזה של דלקת? האם זה נשמע לך כמו דלקת:? אינני רוצה לקחת כדורים, תודה

גלי שלום ראשית, אין דרך לדעת האם הכאבים קשורים לזה שכחת לעשות מתיחות. בכלל בספרות אין קשר מוכח וודאי בין מתיחות לבין מניעת פציעות. שנית, אין הכרח שמדובר בדלקת, דלקת לאו דווקא מתבטאת בכאבים קבועים ובחוסר יכולת להרים את היד. אני מאד ממליצה לפנות לפיזיותרפיה לקבל המלצה לתרגול מתאים, ואולי גם לשימוש באלקתרותרפיה על מנת להוריד את הכאבים. ובינתיים אם יש תרגילים שאת מבצעת בבית ואת מרגישה שהם מקלים עלייך, אני לא רואה מניעה לבצע אותם. בברכה, יעל

מנהלי פורום פיזיותרפיה