תסמונת האגן הכואב (גברים)

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

08/06/2019 | 21:20 | מאת: מוטי

בן 36 לאחרונה הופיעו תסמינים כואבים ומציקים המדמים דלקת בערמונית על על המשתמע מכך .צריבה בשתן כאבים בפריניאום כאבי גם תחתון כאבים בבטן תחתונה וכו לאחר בירורים ובדיקות .נאמר שלרפואה האורולוגית אין ממש מה להציע כדרכי התמודדות והחלמה .לאחר ״חפירה״ וחיפוש אחר פיתרון גיליתי שפיזיותרפיה לרצפת האגן יכול לסייע ואף ועודד החלמה .האם אכן כך הדבר? האם הטיפול הפיזותרפסיטי יחזיר את האופטמיות והחיים ללא כאב ...התופעה מעיקה ולא נעימה כלל

מוטי שלום ראשית אני שמחה שפנית לעזרה בנושא, גברים רבים סובלים מכאבים באזור זה ואינם פונים לטיפול. במידה ואכן נשללו בעיות רפואיות משמעותיות כמו דלקת ערמונית, דלקת בדרכי השתן וכו'.. אכן יש אפשרות שכאבים אלו נובעים מבעיה באחד מהמבנים ברצפת האגן. אני ממליצה לגשת לפיזיותרפיסט/ית של רצפת האגן המתמחה בבריאות הגבר. הפיזיותרפיסט ישאל שאלות רלוונטיות הקשורות לגורמי סיכון העלולים לגרום לבעיה ברצפת האגן, דפוסי התנהגות ועיסוק וכו'.. ולאחר מכן יבצע בדיקה שתעריך את תקינות האזור. הפיזיותרפיבט יבצע טיפול בהתאם לממצאי הבדיקה. טיפול מתאים בהחלט עשוי להקל משמעותית על הסימפטומים. מומלץ להביא לטיפול את כל הבדיקות שעשית עד כה. בריאות שלמה עדי

מנהלי פורום פיזיותרפיה