ניתוח ברך אחרי שבירה

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

28/05/2019 | 17:54 | מאת: רגינה

נפלתי. שברתי את הברך. בניתוח חיברו את הפיקה עם הגיד. כבר מעל 5 שבועות עם סד במצב ישר, 0 מעלות. נאמר שמשבוע הבא ניתן להתחיל בפיזיוטרפיה לתנועתיות הברך. אני דורכת על הברך. לא מצליחה להרים את הרגל במצב ישיבה/שכיבה. בעמידה מצליחה להרים קצת את הרגל. כמה זמן לוקחת החלמה וחזרה לפעילות מלאה של הברך? תוך כמה זמן ניתן לחזור לפעילות ספורטיבית-חדר כושר וריצות? תודה

שלום רגינה לאחר שבר, בעיקר לאחר מצב בו הרגל קובעה במנח קבוע למשך זמן ממושך ולא הייתה תנועה במפרק, נצפה להגבלות בטווח התנועה וירידה במסה ובכוח השרירים הסובבים את המפרק המקובע ובכלל ירידה בכוח הגפה. לפני שחוזרים לפעילות מלאה שכוללת ריצות יש להתחיל בשיקום הגפה, שמתחיל בהערכה של הפיזיותרפיסט, קביעת מטרות טיפול ועבודה אינטנסיבית על מנת להחזיר את הרגל לתפקוד. כל אדם הוא אינדיבידואל ותהליך השיקום תלוי בגורמים (לדוגמא לאחד מהם הוא פרוטוקול לאחר ניתוח הניתן ע"י הרופא המנתח) ולכן לא ניתן להעריך כבר כעת מתי תוכלי לחזור לפעילות מלאה. את צריכה להתאזר בסבלנות ולהרתם לתהליך ובהדרגה בסיוע הפיזיותרפיסט המטפל בך להשיב לעצמך את התפקודים שכעת קשה לך לבצע. בברכת שיקום יעיל ומהיר עדי

מנהלי פורום פיזיותרפיה