דלקת בגיד הטיביאליס האם ישנם תרגילים?

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

15/04/2019 | 22:16 | מאת: רוני

שלום, האם לדלקת בגיד הטיביאליס ישנם תרגילי פיזיותרפיה שעוזרים? או שעדיף רק מנוחה? אם כן, אשמח לקבל מידע עלייהם. תודה מראש

רוני שלום ראשית, יש 2 שרירים שונים בגפה תחתונה tibialis posterior, tibialis anterior הטיפול בתהליך דלקתי תלוי במספר גורמים, ביניהם הזמן וחומרת הדלקת. טיפולי הפיזיותרפיה כוללים מתיחות, תרגילי חיזוק מותאמים, מסאז' מקומי ואלקטרו-תרפיה (אולטרא-סאונד ועוד). תרגילים הם רק חלק מארגז הכלים של הפיזיותרפיסט במקרה של דלקות גידים ולכן אני מאד ממליצה לפנות לטיפול ממשי. בכל אופן, מבחינת תרגול, לרוב אנחנו מתחילים במתיחות עדינות ובחיזוקים אקסצנטריים של השרירים הרלוונטיים. לכל אחד מאילו ניתן למצוא תמונות וסרטונים בגוגל, זה בהחלט לא מחליף טיפול מקצועי. בברכה יעל

מנהלי פורום פיזיותרפיה