שבר ללא תזוזה בפיקת הברך לאחר נפילה לפני שנתיים, שטרם התאחה

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

10/03/2019 | 00:45 | מאת: אורי

שלום. לפני קצת יותר משנתיים נפלתי ושברתי את פיקת הברך. שלא לשמחתי לא היה אבחון לשבר מיד באולטרסאונד, אלא רק בבדיקת mri חודש וחצי אחרי, שם רואים שבר בברור. השבר שאובחן הוא ללא תזוזה, עם נפיחות ועוד כל מיני תופעות נלוות.עד אז עשיתי פיזיותרפיה שעזרה במשהו אך לא לגמרי מעבר לזה לא היה טיפול... הייתה תקופה שזה כמעט עבר, אך לאחר שנה החלקתי שוב ללא נפילה אך עם עיקמתי קלות את הברך והיה כאב לתקופה עם נפיחות. היום עוד שנה עברה ( שנתיים מאז הפציעה הראשונה) , הברך עדיין כואבת לסירוגין כאב טורדני אך לא חזק. רמות הכאב עולות ויורדות לפי תקופה, וכן אחרי שאני מאמץ את הרגל כגון הליכה רבה, אז יותר כואב. בנוסף יש לי כמה ורידים סגולים מתחת לברך כתוצאה מאימוץ יתר וכאב שמקרין מדי פעם גם לשוק ולירך.. עוד דבר נוסף, שכשאני מכופף את הרגל ומיישר בחזרה אני מרגיש וגם שומע חיכוך של עצם בעצם. והחשש שלי הוא שהשבר פשוט לא התאחה ומתחכך. כעת אין נפיחות רק כאב עמום וורידים סגולים בצד השוק. השאלה היא מה לעשות כדי להיטיב עם המצב, האם יש בכלל טיפול. בתודה רבה, אורי.

אורי שלום אני מניחה שאחרי שנתיים השבר כבר מאוחה, ובכל אופן אם רוצים לדעת כדאי לעשות הדמיות- להתייעץ עם אורתופד מומחה ברך איזו הדמיה. וניתן גם לחזור לפיזיותרפיה לצורך סדרת טיפולים נוספת בהתאם לסימפטומים שאתה חש כרגע. בברכה, יעל

מנהלי פורום פיזיותרפיה