בקע דיסק צווארי לאחר ניתוח צווארי

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

28/01/2019 | 16:53 | מאת: אמנון

שלום וברכה עברתי לפני שש שנים ניתוח עמו"ש צווארי עקב בקע דיסק בחוליות c45. יש לי קיבוע בחוליות אלו. כיום יש לי שוב בקע דיסק באותן חוליות ובנוסף גם בחוליה c6. הייתי מעוניין בהמלצה כיצד לטפל. אני חושש מניתוח נוסף. הייתי מעוניין בהמלצה לגבי אופי טיפול.

29/01/2019 | 09:29 | מאת: נעמה קדם

שלום רב, בקע כשלעצמו אינו מהווה סיבה לניתוח, אופי ועוצמת הסימפטומים הם המשתנים שאמורים להילקח בחשבון לפני שמחליטים על ניתוח. ישנם מצבים המחייבים ניתוח דחוף, לכן יש להיוועץ עם רופא מומחה לפני שמתחילים בטיפול פיזיותרפי. במידה ונמצאת מתאים לטיפול שמרני הפיזיותרפיסט יבצע הערכה ולפי ממצאיה יחליט על טיפול מתאים. ברב המקרים הטיפול יכלול: אמצעים להורדת כאב, חיזוק וייצוב שרירי צוואר, הנעת מערכת העצבים, הדרכה ליציבה וניהול עומסים. בברכה, נעמה

מנהלי פורום פיזיותרפיה