בדיקת כיווץ שרירי רצפת אגן- גבר

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

05/11/2018 | 17:06 | מאת: שרון

שלום, היום הייתי אצל פיזיותרפיסט רצפת אגן. לאחר שנתן לי תרגילי כיווץ-שחרור, הוא אמר שבפגישה הבאה הוא יבצע בדיקה של כיווץ שרירי רצפת האגן. הוא טוען שהדרך היחידה לבצע אותה היא בכך שהוא יחדיר אצבע לפי הטבעת ויבקש ממני לכווץ את השרירים. כך באמת מתנהלת הבדיקה? אין דרך אחרת לבדוק זאת? תודה.

שלום שרון שרירי רצפת האגן הם שרירים עמוקים הנמצאים בקרקעית האגן. הגישה אליהם לצורך מישוש וטיפול היא דרך הנרתיק /פי הטבעת במידה והמטופלת היא אשה ודרך פי הטבעת במידה והמטופל הוא גבר. כפי שהפיזיותרפיסט תדרך אותך- אכן כך מתנהלת הבדיקה. בברכה, עדי

06/11/2018 | 15:41 | מאת: שרון

תודה.

מנהלי פורום פיזיותרפיה