החמרת מצב של כאבים בגב תחתון אחרי תאונה

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

12/09/2018 | 18:42 | מאת: אור

יעל שלום תודה רבה שענית כל כך מהר על שאלתי הראשונה.אבל יש לי עוד שאלה לפני התאונה שעברתי סבלתי ופלט דיסק בחוליות l4 l5 בגב תחתון .השתמשתי בחגורת גב ומשכחי כאבים כדי לסבול את הכאב.אבל אחרי התאונה כל הזמן כואב לי הגב בנוסף לתחושת נימול ביד וברגל ימין בנוסף ךחולשה בשתי הרגליים וכאב בקרסול של רגל ימין.אני גם מרגישה שהיד ימין שלי רועדת אם אני מחזיקה משהו ביד שלי האם זה אומר כי מצבו של הגב שלי החמיר?? פניתי לאורתופד הוא הפנה אותי לפיזיותרפיה לפני לעשות כל צילום שהוא בטענה שהקרינה עלולה להזיק לגוף שלי

אור שלום האורתופד צודק בכך ששלח אותך לפיזיותרפיה, ולו גם משום שאין משמעות לעשות כרגע צילום. מה שחשוב כרגע זה לחשוב חיובי, לבצע את התרגילים שנותנים לך בפיזיותרפיה, להתרכז במה את יכולה לעשות , ולא במה החמיר או אם החמיר. גם בספרות המדעית מדברים על החשיבות של פעילות ותנועה אחרי תאונות דרכים, בחשיבות של תנועה לכאבי גב, ובחשיבות של חשיבה חיובית ואקטיביות לתהליך ההחלמה. ואם יש תרגיל ספציפי כואב, עדכני את הפיזיותרפיסט, בטוח שאפשר למצוא חלופה. בברכה יעל

מנהלי פורום פיזיותרפיה