טיפול optokinetic ל-MDDs

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

15/04/2018 | 14:41 | מאת: אור

אני סובל כבר כמה שנים מתסמונת Mal de debarquement, מאז טיסה בודדה שהציתה את הסימפטומים לפני משהו כמו 6 שנים. קראתי לאחרונה שיש טיפול חדיש שמראה שיפור בתסמינים באחוזים גבוהים שנקרא optokinetic stimulus, להניע את הראש מול פסים לבנים-שחורים שנעים בתנועה סיבובית. האם ידוע לכם אם קיים טיפול כזה בארץ? תודה

שלום אור התסמונת ממנה אתה סובל אינה שכיחה וכך גם הטיפול עליו אתה מדבר. ישנם טיפולים וסטיבולרים מגוונים שעשויים לעזור עם התופעה אך אינם תמיד יעילים. לגבי הטיפול הספציפי ידוע לי על מעט פיזיותרפיסטים המשתמשים בטכניקה הזו וכאמור ההצלחה אינה מובטחת. ממליצה לך לגשת לאבחון וסטיבולרי ע"י פיזיותרפיסט המתמחה בתחום זה ובעיקר לחפש אחד המכיר את התופעה והטיפול הספציפי בה. איננו ממליצים בפורום זה על פיזיותרפיסטים מסויימים, ממליצה לך לפנות למנועי החיפוש השונים. בברכה, עדי

מנהלי פורום פיזיותרפיה