כאבי עורף, כתפיים וגב תחתון

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

25/02/2018 | 12:40 | מאת: גיא

מזה כמה שנים אני סובל מכאבים באזורי העורף, הכתפיים והגב התחתון. פניתי עד עכשיו לכמה רופאים מומחים שהפנו אותי לרנטגן, רשמו לי כדורים ומשחות, וגם הלכתי לפגישות עם פיזיותרפיסט שנתן לי כל מיני תרגילים (שלא עזרו) ובגדול אף אחד לא מוצא שום בעיה ולא ממש מבין על מה אני מדבר. עם זאת, הכאבים לא פוסקים ואני הגעתי כבר לשלב שאני דיי אובד עצות מה אפשר לעשות עם זה, כי אני לא ממש יודע למי לפנות. שקלתי גם אופציות ללכת לכל מיני מטפלים, אוסטאופט לדוגמה, שמתעסקים בדברים האלה, אבל יש מלא, והמחירים שלהם זולים, ומבחינתי להוציא כסף על משהו שאני לא בטוח שיכול לעזור זה הימור שאני לא מוכן לקחת. האם מישהו נתקל בדבר כזה, ויכול לייעץ/להציע משהו מועיל בעניין?

גיא שלום כאבים לאורך עמוד השדרה נפוצים ושכיחים בקרב האוכלוסייה, בכל גיל שהוא. לא תמיד יודעים מה מקור הכאבים, ויש פעמים שאין צורך ממש באבחנה מדוייקת כדי לטפל. כאשר הכאבים קיימים מזה זמן רב, כמו שאתה מתאר, הטיפול בדרך כלל מורכב יותר, ולוקח יותר זמן להרגיש בתוצאות. לרוב באמת כולל מרכיב משמעותי של תרגול, ומעבר לדרך התמודדות אקטיבית ופעילה. אין תוצאות קסם, בטח לא כאשר מתרגלים. במידה ושוללים בעיות אשר דורשות טיפול מיוחד, אני בהחלט ממליצה לפנות לפיזיותרפיה, ולקחת בחשבון שפעמים רבות הטיפול מחייב גם שינוי בהתנהלות היומיומית, שינוי בהתייחסות לכאב, וסבלנות. בברכה יעל

מנהלי פורום פיזיותרפיה