שיקום הליכה לאחר ניתוח שבר צואר הירך

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

28/04/2008 | 12:26 | מאת: רחלה

אני בת 55 כחודשיים וחצי לאחר הניתוח.בשלב זה אני מתהלכת עם קב אחד ובבית ללא תמיכה כלל למרות הכאבים.האם אני לא גורמת לעצמי נזק? מה מצופה ממני בשלב זה של שיקום ההליכה?כעבור כמה זמן אני אמורה ללכת הליכה רגילה ללא צליעה וללא תמיכה כפי שהייתי לפני הנפילה? כיצד ניתן להגביר את הבטחון שלי בהליכה . אני חוששת מפני נפילה חוזרת ןלכן בזמן ההליכה אני כל הזמן מוטרדת,מופחדת וחסרת בטחון משהו כמו מצב פוסט טראומה מה עושים? תודה

רחלה שלום חודשיים וחצי לאחר ניתוח כפי שתארת, הייתי מצפה שעדיין תהיי במסגרת של טיפולי פיזיו' שתתן מענה לקשיי ההליכה שלך ותעזור לך לשפר דגם הליכה. בכל אופן, לגבי שאלותייך , לכאבים לוקח לפעמים זמן רב לעבור, ויש להתאזר בסבלנות ולהמשיך לתרגל וללכת במידת האפשר למרות הכאב. כמובן שאם הכאב מתגבר ו/או בעוצמה חזקה, כדאי להתייעץ עם המנתח. לגבי ההליכה עם או בלי קב, זה תלוי גם בכאב, וגם במידת הצליעה. צליעה מוגזמת עלולה לגרום לנזק לאו דווקא באזור המנותח, אלא בגפה השנייה ואף בגב. הייתי ממליצה לך לפנות לייעוץ פיזיותרפי לשם ניתוח הליכה ומתן תרגילים בהתאם. כמו כן קיימת האופציה של טיפול במיים - הידרותרפיה - אשר יכולה לעזור לך בשיפור דגם הליכה, וברכישת ביטחון בהליכה. בהצלחה, יעל.

01/05/2008 | 22:10 | מאת: טלי

רחלה שלום משאלתך קצת קשה לדעת באיזה שלב את צריכה להיות. כללית חשוב להפעיל את הירך במגוון של תרגילים ללא נשיאת משקל ועם נשיאת משקל. הידרותרפיה יכולה לעזור כאן רצוי להתיעץ עם הפיזיותרפיסט העוקב אחר התקדמותך בהצלחה

מנהלי פורום פיזיותרפיה