העברה לחברה אחרת שלא מרצוני בהריון - שאלה דחופה

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

13/06/2009 | 11:19 | מאת: אורלי

שלום רב, אני בחודש שביעי להריון. בתחילת השנה נמכרו נכסי החברה בה אני עובדת לשתי חברות אחרות והחברה שלי נמצאת כרגע בפירוק. במהלך זמן רב לא נתנו תשובה לנשים בהריון לגבי מה הולך לקרות אתן, אך ביום חמישי האחרון קראו לי והודיעו שאני עוברת לעבוד באחת החברות החדשות כבר ביום א' הקרוב. בחברה החדשה אין כרגע תפקיד מוגדר עבורי (העובדים שחברה זו הייתה מעוניינת לקלוט ידעו על כך מזה מספר חודשים ועברו תהליך קבלה מסודר). מסיבות שונות (הריון בסיכון גבוה שמצריך בדיקות רבות, ביקורות רפואיות תכופות וטיפול רפואי, הרגשה לא כ"כ טובה, היסטוריה של סיבוכים וצורך בשמירה בהריון קודם וכו') אינני מעוניינת להתחיל לעבוד בחברה החדשה לפני הלידה. נאמר לי שאם אינני מעוניינת להתחיל לעבוד, עלי להתפטר. שאלתי היא האם אכן יכולים לאלץ אותי להתפטר מרצוני במצב שנוצר (מצב לא רצוי מבחינתי, כמובן). אין לי התנגדות שיפנו למשרד התמ"ת ויפטרו אותי בנוהל המקובל.

שלום רב, אם מציעים לך תפקיד בחברה החדשה ואת מסרבת לקבלו אז את נחשבת כמי שהתפטרה ותאבדי הרבה מאוד זכויות המגיעות לך. לנוכח המצב המיוחד שתיארת הייתי ממליצה לך לנסות ולקבל שמירת הריון כך לא תאבדי מזכויותייך. בהצלחה,\רחל שחר, עו"ד

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה