תמהיל של התמחויות

דיון מתוך פורום  שיקום הפה

19/11/2007 | 22:30 | מאת: אביבית

בעקבות חשד לסדק בשורש הופנתי לאנדודנט שהמליץ שכירוג יבצע אמפוטציה אח"כ אמר שעדיף שפריודנט יבצע את הפרוצדורה התבלבלתי לגמרי פניתי לחוות דעת נוספת... רופא שיניים כללי הפנה אותי לאנדודנט שיבצע אקספלורציה ובמידת הצורך יעשה אף את האמפוטציה כששאלתי מדוע לא מומחה חניכיים נאמר לי שגם אנדודנט יכול לבצע זאת והרי במילא הפריודנט יבקש מהאנדודנט לאטום את השורש טרם כריתתו בקיצור התבלבלתי עוד יותר מומחה לשיקום הפה בכלל אמר שעדיף לעקור לבצע הרמת סינוס ושתל איך יוצאים מזה?

21/11/2007 | 22:58 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

אביבית שלום, ישנם מספר אנדודונטים עם הכשרה מעולה בכירורגיה בסביבת השורשים ואצל אחד כזה הייתי מבצע את האקספלורציה שזה ניתוח חניכיים שמאפשר הסתכלות ישירה על אזור השורש. במידה ויש סדק צריך להחליט אם לעקור רק שורש אחד (במידה והשן רב שורשית) או לעקור את כל השן ולבצע שתל וכתר, וכאן הייתי מקבל את חוות דעתו של מומחה לשיקום הפה. שיהיה בהצלחה.

22/11/2007 | 16:04 | מאת: אביבית

זה יהיה בסדר אם תגיד איפה נמצאים האנדודנטים שלהם הכשרה מעולה בכירוגיה בסביבת השורשים לחילופין תן לי טיפ איך אני מוצאת כאלו ומבדילה בין שאינם כאלו תודה....

מנהל פורום שיקום הפה