התעייצות- על מי חלה חובת התשלום במקרה של דחיית שתל

דיון מתוך פורום  שיקום הפה

02/04/2009 | 14:39 | מאת: יואל

שלום רב, שמי יואל, בן 62. לאחרונה ביצעתי השתלת עצם מלאכותית בלסת התחתונה. לאחר חודש וחצי של כאבים סבר רופא השיניים שלי בהתייעצות עם הכירורג שההשתלה לא נקלטה. היום מחייב אותי רופא השיניים בתשלום מלא על ההשתלה, ע"ס 11,000, למרות שהיא לא נקלטה. שאלתי היא כזאת- האם חובת התשלום המלאה היא עליי או על הרופא, או האם מקובל להתחלק בסכום בדרך ששני הצדדים יהיו מרוצים? נכון לעכשיו ממליץ לי הרופא לבצע השתלה מעצם טבעית, תהליך שעליי לשלם במלואו, פרט לסכום הנקוב מעלה שאותו הוא דורש שאשלם עבור ההשתלה שלא הצליחה. תודה רבה מראש חג שמח יואל

03/04/2009 | 18:35 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

יואל שלום, מדיניות גביית כסף עבור טיפול שלא הצליח הינו נושא רגיש שכל רופא מטפל בו בצורה אחרת בהתאם לנסיבות המקרה ומצפונו. נכון הדבר ששתל דנטאלי ושתל עצם יכול שלא להקלט ולהדחות ע"י גופו של המטופל ועל כך המטופל מיודע בטרם התחלת הטיפול. יחד עם זאת השיקול לגבי חיוב מלא או חלקי בעקבות כשלון נתון בידי הרופא, כי הרי הוא ביצע את העבודה והשתיל את מיטב החומרים.. להבדיל, אבל משלמים לעו"ד גם אם הלקוח מפסיד במשפט בו הוא יצג אותו ללא הצלחה. לסיכום, לפי מצפונו של הרופא אבל מה שניתן ללמוד מהמקרה שלך זה שכדאי לסכם מראש עם הרופא ולדעת מראש מה המדיניות שלו במקרה כמו שקרה לך ואז להחליט אם מתאים לך לטפל אצלו. בהצלחה וחג שמח ד"ר איתן מיזיריצקי

04/04/2009 | 23:04 | מאת: נעמה

ד"ר מיזיריצקי שלום, תודה רבה על התשובה המהירה והמהיימנה. בברכת חג שמח, יואל.

מנהל פורום שיקום הפה