החלמה ארוכה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה

14/05/2016 | 17:51 | מאת: ירדן

רציתי לשאול אם החלמה מעקירה של שן טוחנת עליונה יוצאת ארוכה יותר ממה שצריך להרגיש האם בעקבות זאת הסיכוי גדל יותר להשתלת עצם ו/או הרמת או שניהם בעקבות ההחלמה הארוכה במיוחד שזו שן טוחנת שניה עליונה ומאבדת יותר עצם במיוחד שהמקום עדיין לא נסגר?

ירדן שלום אין הבדל בתקופת ההחלמה בין הלסתת הזמן הוא פונקציה של הרבה משתנים כמו:סיבת העקירה,קושי העקירה,גיל ומצב בריאות עקירת הטוחנת העליונה השניה מייצרת בד"כ בעיה של מעוט עצם תוצאה של העקירה את כמות העצם השאריתית(זו שנשארה אחרי העקירה) עומדים על סמך צילומים ,בינהם צילום בודד פריאפיקלי שמתבצע במרפאה , פנורמי,או בהדמיה (סי טי) בהצלחה ד"ר הכט גדעון נייד 0545777394

ירדן שלום אין הבדל בזמני ההחלמה ...זה לא בנוי על רגש אלה על ממצאים קלינים ורנטגנים אם צריך לבצע "הרמת סינוס "שזה המקביל לבניית עצם בלסת העליונה ,את זה קובעים על סמך הממצאים הרנטגניים והקלינים. אובדן עצם אחרי עקירה היא תוצאה של הטראומה שנגרמת מהעקירה. ככלל כל עקירה גורמת לאובדן עצם. מה שאת רואה כריפוי חיצוני(סגירת מקום העקירה ע"י רקמה) ,הוא רק שלב ראשוני בריפוי מתחת לרקמה מתרחשים תהליכים של רגנרציה,(בניית עצם)וריפוי . בהצלחה ד"ר הכט גדעון נייד 0545777394

מנהל פורום שיקום הפה