עקירה כירורגית של שן בינה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה

18/04/2013 | 09:20 | מאת: חמוטל

היי, לפני כ 7 שנים עברתי "עקירת שן בינה" שסבלתי ממנה מאוד כחודש לאחר העקירה, הרופא אמר שיש שם עצם/שורש וזה ייצא עם הזמן.... לאחר מספר שנים התברר לי שהוא השאיר לי את השן בפנים ובעצם שבר את החלק החיצוני וכעת השן היא כמו שן כלואה אתמול הלכתי לכירוג מומחה פה ולסת שאמר לי שהעקירה קשה ותארך כשעה וההחלמה תהיה קשה מאוד - נפוחה כמו בלון באותו צד של הפנים , כאבים וכו' אני נחרדתי רק מהתיאור... הייתי רוצה אם תוכלו להרגיע אותי כי גם ככה יש לי פחד מטיפולי שיניים ואני לא זקוקה להרדמה כי אני מתמודדת כשאני יודעת מה צפוי לי.... אז שאלותיי: 1. האם העקירה עצמה כואבת? (למרות שיש הרדמה, אולי לא משפיע עלאזור השורשים?) 2. האם יש מצב שייקח פחות זמן והוא הגזים? (הבנתי שהוא רופא מקצועי מאוד) 3. מה מטרת הסטרואידים שאקח 6 שעות לפני כן? 4. האם יש כדור הרגעה מסויים שתוכל להמליץ לי? אשמח לשמוע גם מנסיון הכותבים שחוו עקירת שן בינה כלואה ומסובכת... מפחדת מאוד.....

19/04/2013 | 12:55 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

חמוטל שלום, העקירה עצמה לא כואבת כיוון שאת מקבלת הרדמה מקומית עד שאת לא מרגישה דבר. יתכן ויקח הרבה פחות זמן ושהוא הגזים... מטרת הסטרואידים היא בעיקר להפחית את הנפיחות הצפוייה לאחר הטיפול. יש כדור הרגעה מתאים ואשמח להמליץ לך עליו במסגרת בדיקה אישית כדי לבדוק שהוא מתאים לך. בברכה

21/04/2013 | 09:31 | מאת: חמוטל

מנהל פורום שיקום הפה