בעיית פוריות והתמודדות מול ילד שרוצה כבר אח/אחות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

26/06/2008 | 08:35 | מאת: קורן

שלום רב, לי ולבעלי בעיית פוריות. ביננו הבכור כבר בן ארבע וחצי ובשנה האחרונה שואל מדי פעם מתי כבר יהיה לו אח או אחות. בחצי שנה האחרונה תכיפות השאלות עלתה. הוא שואל אחת לשבועיים. מתי יהיה לי תינוק? למה לחברים שלי ולבן דוד שלי יש ולי אין. מתי כבר יהיה לי אח או אחות ? אני מאוד רוצה. אני עונה לו שאמא ואבא מאוד רוצים תינוק או אח/אחות ומנסים לעשות. אני אומרת לו שתינוק בבטן זה נס, ושלנו זה לוקח הרבה זמן וגם הרופא עוזר לנו. אבל בסוף אני מבטיחה לו שיהיה לנו (כך אני מאמינה, אבל כמובן שאין ודאות בנושא). הוא שואל כמה זמן זה יקח. אני אומרת לו שזה יקח עוד הרבה זמן, לפעמים שנדמה לי שזה קרוב אני אומרת לו עוד כמה חודשים ומוסיפה שזה עוד הרבה זמן. אבל שבסוף זה יקרה.כשהוא מצוברח , אני אפילו מבטיחה לו שבסוף זה יקרה. היות וכל שבועיים אני צריכה להתמודד עם השאלות שגם כך מאוד קשה וכואב לי להתמודד איתן, אני תועה האם התשובות שלי נכונות והאם אני צריכה אולי להסביר את הדברים באופן שונה. בעלי למשל חושב שאני צריכה לומר לו שזה יקח עוד המון זמן ושיפסיק לשאול. אבל אני לא מרגישה נוח עם דרך זאת. אשמח לשמוע את דעתכם.

26/06/2008 | 19:29 | מאת: חלי ברק-שטיין

קורן, אני מבינה את המצוקה. בנך שואל את השאלה הכואבת שלך ושל בעלך- מתי יהיה לכם ילד נוסף. גם את אם היית יכולה היית צועקת בכאב את השאלה כדי שמישהו יענה. אני חושבת שאת צריכה להצמד לתשובה קצרה: אנחנו מנסים, ולא יודעים מתי. כשיהיה תינוק מיד נודיע לך. אתה לא צריך לדאוג בינתיים. ברגע שיהיה- אתה הראשון שתדע. יתכן והוא שואל שוב ושוב כי זה מטריד אותו, ויתכן שהוא מגיב לחרדה ולעיסוק שלכם בנושא. לכן תשובה שאומרת את האמת, שמנסים, שלא יודעים, ושהוא ידע ברגע שאתם תדעו- היא המתאימה לדעתי. אני מאמינה שאם המסר שלכם יהיה בהיר ולא ישדר אשמה כלפיו, הוא יירגע נסי בדרך הזו. אשמח להתעדכן בהצלחה חלי

26/06/2008 | 21:19 | מאת: קורן

התשובה הזאת באמת נראית לי אני אנסה את זה ונראה איך הוא מגיב אעדכן תודה

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים