אילמות סלקטיבית

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

03/05/2008 | 00:57 | מאת: מירן

שלום רב אני אמא לילדה שאובחנה אצלה אילמות סלקטיבית.השאלה שלי היא מהן ההשלכות של אילמות סלקטיבית על עתידה של ילדתי?קראתי שילדים עם אילמות סלקטיבית מפתחים חרדה חברתית בבגרותם.אני מודאגת. בברכה, מירן

06/05/2008 | 08:56 | מאת: חלי ברק-שטיין

מירן, חסר לי מידע בפנייתך. למשל, גיל הילדה, מה ההמלצות שנתנו לכם, באיזו חומרה האילמות החלקית שלה. כללית, יש קשר בין האילמות לחרדה חברתית, גם בהווה וגם בעתיד. צריך יהיה לשים תשומת לב מיוחדת, לתת לה תמיכה טיפולית מתאימה כדי שתתמודד בצורה הטובה ביותר עם מצבים חברתיים כדאי לך לחפש מומחה, פסיכולוג ילדים שיוכל להדריך אותך לאורך זמן. זה יכול מאוד לעזור בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים