חריקת שיניים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

24/04/2008 | 17:50 | מאת: שני

שלום רב וחג שמח. בני בן 5 וחצי עד לפני כחודש היה ישן בלילה עם מוצץ. הורדנו לו את המוצץ לאחר ביקור אצל אורטודנט כשהוא הבין שזה מזיק לו לשיניים. מאז הילד ישן בלילה ולפחות כמחצית הלילה חורק שיניים. מה לעשות??? אני יודעת שיש התקן לשיניים כדי להפסיק לו את החריקות אבל הוא לא מוכן להשתמש בהתקן. לדעתי זה גם קצת פסיכולוגי - או שלא??? אודה על תשובתך, שני

24/04/2008 | 23:22 | מאת: חלי ברק-שטיין

שני, חריקת השיניים בהחלט קשורה למתח. יתכן ולבנך קשה המעבר מלמצוץ שנים רבות, לשינה בלי. מה שכדאי לכם זה לעודד אותו בלי לחץ, לומר לו שזה לא קל לישון בלי מוצץ. שאתם גאים בו. העידוד והזמן יפחיתו את הלחץ. כך זה אמור להיות בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים