ילד ותרן

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

21/04/2008 | 02:08 | מאת: קרן

שלום, בני בן שנה ועשרה חודשים. אתאר אותו כילד מקסים, פעיל ומתעניין. כשהוא נמצא בחברת ילדים אחרים בני גילו הוא נוטה להראות סימני חשש וותרנות. כוונתי שאם ישחק בצעצוע וילד אחר ירצה אותו, בני יוותר ויתרחק מהמקום. במידה וילד מציק לו, הוא מתחיל לבכות ושוב מתרחק. אני יודעת שהוא ילד רגיש ועדין ולכן אני לא מצפה ממנו לאלימות כלשהי. בכל זאת מפריע לי שאינו מסוגל להתגונן ולעמוד על שלו. אשמח להמלצה כיצד לנהוג איתו, האם לדרבן אותו "להחזיר"? להראות לו איך לעמוד על שלו? או לתת לו ללמוד לבד? שאלה נוספת, האם התנהגות כזו מראה איזשהי הפרעה התנהגותית שיש לטפל בה או שזהו עניין של אופי שלא מצריך טיפול? תודה, קרן

24/04/2008 | 04:52 | מאת: חלי ברק-שטיין

קרן, הטמפרמנט של הבן שלך כנראה שקט ומופנם יותר. הוא לא אגרסיבי, ולכן לא מתקיף ולא מגיב. כמו שאמרת, זו נטיה טובה רק שלא תהייה מוגזמת. אני לא הייתי מדרבנת אותו 'להחזיר' בתוקפנות. אבל מלמדת אותו עוד דרכי תגובה מלבד אלו שיש לו כיום. משהו קטן כמו למשל לא לתת את הצעצוע כשהוא משחק ומישהו רוצה לקחת. אפשר להתאמן אותו שאתם מנסים לקחת והוא מושך חזרה, כמו משחק, ולראות אם יוכל ליישם. דברים קטנים, כל פעם עוד קצת עד שילמד לעמוד על שלו. שוב, בקצב ובסגנון שלו. בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים