ילדה אלימה וכעוסה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

14/04/2008 | 23:45 | מאת: יהודית

שלום רב, יש לי בת בת 4 ותינוק בן 9 חודשים,הילדה לא הולכת לגן,כיון שאנחנו כעת נמצאים בחו"ל. הילדה אומרת משפטים בטון של ציווי,ואם לא מביאים לה את מבוקשה היא מתחילה לצעוק שילכו ממנה ושהיא לא תשחק איתנו יותר,ושאנחנו רעים. יש לציין שכך דיבר איתה אביה,והוא טיפוס שיותר שדוגל בשיטת הכח ואני יותר סבלנית ורוצה לפתור את הבעיות איתה ברוגע ונחת. אבל התנהגות שלה הלא נעינה מופנת בעיקר כלפי,אך לא רק.. בנוסף בגלל התינוק,יצא כך שהיא ישנה עם אביה והיא לא מוכנה לישון לבד כעת בשום אופן. במה לעשות לגבי השינה עם בעלי ואיך לטפל בהתנהגות הלא נעימה שלה,אני ניסיתי להסביר לה שכך לא מדברים וכ"ו אבל זה נראה שהכל לריק. בתקופה האחרונה שמתי לב שהיא מכוצת את ידיה לאגרופים ולא כדי להרביץ,מה זה מביע? וגם מריחה הרבה פעמים את ידיה. אני אפרט קצת יותר את המצב בעלי הוא טיפוס עצבני,ומתחמם מאד מהר. בעלי יכול לדבר אלי בטון של ציוו ולהגיד מילים לא יפות,הריבים ביני לבינו הם בעיקר בגלל הילדה הבכורה. הוא טוען שאני אשמה בהתנהגות שלה, בגלל שאני מרשה לה הכל, נכון יכול להיות שלא הצבתי לה מספיק גבולות,אבל כעת היא מתנהגת בצורה בלתי נסבלת ממש כמוהו,איך שהוא מדבר,כך היא מדברת,איך שהוא טורק את הדלת או זורק דברים מסוימים כאשר היא אינה מוכנה לעשות מה שהוא אומר לה,כך גם היא עושה בדיוק כמוהו. אפיךו עושה פרצוף כןעס בדיוק כמו של אביה. בעלי אומר שכעת צריך להעניש את הילדה,ולכן הוא צועק עליה והולך איתה ביד קשה,אני לא חושבת שזאת הגישה וכמה שאני מראה לו מאמרים שכתוב פסיכולוגים ואנשי מקצוע,הוא לא מעוניין להקשיב ואומר שצריך לחנך את הילדה כמו שהוא מציע.בנוסף הוא גם משתמש בביטוים לא חיובים,ואומר לה שהיא ילדה רעה וכ"ו,למרות שהסברתי לו שצריך להגיד שהיא ילדה טובה אבל המעשה הוא לא ראוי. ראוי לציין,שכשאר אני רואה שהילדה מתחילה להשתולל ,ובעלי מתחיל לצעוק ולכעוס אני אומרת לו שהיה סבלני ומתון,ואז מתחיל להתנהל ויכוח ביני לבינו.בסופשבוע יצאנו למקום בילוי לילדים ודיברו שם ברמקול,והיא שאל אותי למה הם צועקים זה ממש הפקיע לה,שמתי לב לזה בתקופה האחרונה אפילו הקול של זרימת מים מפריע לה. כתבתי שהילדה מתכווצת את ידיה לאגרופים,ןזה קורה באופן תדיר,ואם לא מכווצת אז היא יושבת על הידיים כאילו מרוח לה לך על הצפורנים,או שהיא מקפלת את קצוות האצבעות כמו שמראים שחתול שורט,וככה יושבת,זה מביע משהו? כמו כן היא משתמשת באלימות פיזית די הרבה כאשר אינה מקבלת את מבוקשה. בעלי סיפר לי שכאשר הוא נמצא לבד עם הילדה הוא מצליח להתשלט עליה והיא לא מתנהגת איתו ככה,ואילו כאשר אנחנו כולם ביחד היא כן מתנהגת,אולי כי היא יודעת שאני אצא להגנתה,וגם כשהיא רק איתי היא כן מתנהגת ככה אבל יותר קל לי להשתלט,כי בסוף היא נרגעת אחרי שאני לא כועסת ונוהגת איתה בדרכי נועם. מקוה לתשובתך בקרוב, בתודה מראש...

16/04/2008 | 04:29 | מאת: חלי ברק-שטיין

יהודית, אני שומעת מצוקה רבה מדבריך. גם מול בתך וגם מול בעלך. התמונה בהחלט לא נשמעת טובה. בתך נשמעת מאוד בלחץ וחרדה, וזו הסיבה לתופעות שאת מתארת. בעלך ואת לא מתואמים וזה מאוד לא טוב גם לבתך שלא מקבלת מסרים ברורים, וגם המריבות ביניכם. זה לא משהו שאפשר לפתור בתשובה בפורום. אני ממליצה לך בחום לפנות ליעוץ, היכן שאתם גרים, או ביעוץ טלפוני. רק אם תדברו עם איש מקצוע שמקובל על שניכם אפשר יהיה לעזור לכם לבנות גישה חינוכית יעילה עם בתכם. היא רק בת 4, זה שווה לדעתי את המאמץ, ומנסיוני בהחלט אפשרי. בינתיים את יכולה לקרא באתר שלי על איך מדברים משמעת עם ילדים, אבל כפי שאמרת- מאמרים לא עזרו. בהצלחה חלי

16/04/2008 | 21:29 | מאת: יהודית

שלם חלי, תודה רבה על התשובה,בעלי אינו מעונין בטיפול הוא חושב שהבעיה היא רק בי,ושאני צריכה לעשות מה שהוא אומר ואז הכל יסתדר הוא אומר שכל מה שהוא עושה אני מתערבת ועושה ההפך.. רציתי לדעת מה הם המחירים לטיפול דרך הטלפון? מחכה לתשבותך!!!

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים